Even voorstellen

Mijn naam is Kelly de Bruijne-Nolles. Met mijn man en onze twee zonen van 4 en 7 jaar woon ik in de gemeente Zuidplas. 

Na mijn opleiding Media en Entertainment management en de Pabo ben ik begonnen als vakkracht ICT/21 century Skills op verschillende basisscholen, voornamelijk in de binnenstad van Rotterdam. 

Zowel in mijn privéleven als op school zie ik de invloed van de Media op kinderen. Het gebruik van (Sociale) media neemt een steeds grotere rol in in ons leven. Van feestelijke gebeurtenissen als geboortes tot verdrietige momenten als sterfte wordt uitgebreid verslag gedaan op Sociale Media. Vaak hebben we zelf de controle welke informatie we delen op het internet al komt het (helaas) steeds vaker voor dat dit niet het geval is. Vraagt u bijvoorbeeld toestemming aan uw eigen kind om een foto te plaatsen op Sociale Media? Niet altijd overzien we als volwassenen de gevolgen van het plaatsen van bepaalde reacties en/of foto's op Sociale Media dus hoe kunnen we van onze kinderen/leerlingen verwachten dat zij dat wel doen! Ik ben van mening dat wij kinderen/jongeren moeten begeleiden met het gebruik en omgang van (Sociale) Media. We zetten onze kinderen immers ook niet direct op een grote fiets zonder zijwieltjes ;-) 

Inmiddels werk ik nu geruime tijd als zelfstandig MediaCoach en heb ik op veel verschillende basis- en middelbare scholen gastlessen MediaWijsheid mogen verzorgen. Het feit dat ik op diezelfde scholen word gevraagd voor vervolg lessen geeft aan dat zij tevreden zijn. Ook het verzorgen van informatie- en/of ouderavond behoort tot de mogelijkheid. Iedere school heeft andere wensen en/of problematiek waardoor geen enkele gastles standaard kan worden aangeboden. Dat houdt in dat de lessen die ik aanbied maatwerk zijn.