Wat kan ik voor uw school/organisatie betekenen?

Een Gecertificeerd MediaCoach is in staat om activiteiten en lessen te organiseren en bedenken om zo de mediawijsheid van o.a. kinderen, jongeren, senioren, leerkrachten en directies te verbeteren. 

Ongetwijfeld zijn ook uw leerlingen veelvuldig in de weer met hun mobiele telefoon, vaak tot grote ergernis van docenten en medewerkers. Gedurende de pauzes, en misschien zelfs wel tijdens de les, worden er video's en foto's gemaakt en vervolgens het wereld wijde web ingestuurd. De jongeren van tegenwoordig bevinden zich in een gedigitaliseerde wereld waarin zij vaak nog niet op de hoogte zijn van gebruiksnormen. Als gecertificeerd MediaCoach kan ik uw leerlingen mediawijzer maken. Gedurende een n.t.b. aantal lessen maak ik onderwerpen als o.a. online privacy, digitaal Pesten, gaming, invloed van reclames, sexting, en grooming bespreekbaar.  

    Nationaal Keurmerk Mediawijsheid

    Sinds 2007 zijn er in Nederland meer dan 850 Nationaal MediaCoaches opgeleid, die in de praktijk daadwerkelijk de mediawijsheid van jeugd verbeteren. Organisaties waar een gecertificeerd Nationaal MediaCoach werkzaam is, hebben het recht het officiële Nationale Keurmerk Mediawijsheid te voeren.

    Het Nationale Keurmerk Mediawijsheid geeft aan dat een organisatie het belang van de ontwikkeling van mediawijsheid bij jeugd, ouders en andere volwassenen onderkent en dit in het beleid heeft opgenomen. Deze organisatie heeft een gecertificeerd Nationaal MediaCoach in dienst als professioneel aanspreekpunt en initiator van mediawijsheidprojecten. De Nationaal MediaCoach heeft de opleiding  MediaCoach succesvol afgerond en neemt elk jaar deel aan het terugkomprogramma. 

    (Bron: http://www.nomc.nl/keurmerk-mediawijsheid)